PADI Duikcentrum Haarlemmermeer – duikschool, winkel en webshop
Bel ons op: 0297 - 74 33 42

Open Water Diver

De PADI Open water Diver is de eerste cursus binnen ons modern opleidingssysteem waarin je leert hoe je moet duiken. Na het succesvol volgen van deze cursus ben je een PADI Open Water Diver en mag je samen met een buddy overal ter wereld zelfstandig duiken! Je kunt een duik veilig plannen en je beschikt over de kennis en vaardigheden om een leuke veilige duik te maken.

Je leert eerst in een zwembad de nodige vaardigheden van je instructeur. Daarna ga je onder begeleiding van je instructeur 4 buitenwater duiken maken. Ook bestaat ons programma uit theorie welke je via e-learning afrond. Lukt de e-learning je niet of heb je geen computer, dan bestaat de mogelijkheid om de theorie samen met een instructeur te behandelen om daarna een theorie-examen te maken.

Na de Open Water Diver kun je verschillende PADI Specialty’s volgen of direct doorgaan met de Advanced Open Water diver.

Duik erin met PADI

Waarom het zo leuk is

Het leuke aan deze cursus is . . wel, eigenlijk alles omdat leren duiken gewoon ongelooflijk leuk is. Je gaat voor het eerst onder water ademhalen (iets wat je nooit zult vergeten) en leert wat je moet weten om als duiker gebrevetteerd te worden. Tijdens de cursus maak je minstens vijf duiken in het zwembad en vier duiken op duikstekken in je omgeving, onder toezicht van je PADI Instructor.

Wat je leert

Je leert:

  • Hoe leuk duiken is
  • Overwegingen voor duikuitrusting die bij jou in de omgeving een rol spelen
  • Hoe je de duiken plant en uitvoert
  • Hoe je problemen voorkomt en ermee omgaat

De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

  • Theorie, online via e-Learning of in de klas, zodat je de basisprincipes van duiken onder de knie krijgt.
  • Zwembad, waarin je de basisduikvaardigheden aanleert
  • Buitenwaterduiken, waarin je je vaardigheden herhaalt en de onderwaterwereld verkent!
Als je het duiken al eens hebt uitgeprobeerd in een Discover Scuba Diving-ervaring, kun je erkenning krijgen voor de vaardigheden die je toen aanleerde (voor een deel van het volledige PADI Open Water Diver-brevet).

De duikuitrusting die je gebruikt

In de PADI Open Water Diver-cursus leer je basisduikuitrusting te gebruiken, inclusief een duikcomputer, en een aantal standaardaccessoires.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

PADI biedt diverse materialen voor zelfstudie voor de Open Water Diver-cursus. Hoewel e-learning het makkelijkste is, kun je ook een pakket kiezen met een boek en een dvd, of een multimedia dvd-rom.

Het lesmateriaal van de PADI Open Water Diver-cursus behandelt wat je moet weten over basisduikvaardigheden, -terminologie en veiligheidsprocedures. Je leest een beschrijving van ieder concept en kijkt naar een demonstratie op video. Dan spring je het zwembad in om deze vaardigheden met je instructeur te oefenen.

Vereisten vooraf

  • Minimale leeftijd: 10 jaar (je moet minimaal 13 jaar zijn om de e-Learning optie te kiezen)
  • Minimale brevettering: geen*
  • Verplichte materialen: E-mailadres

*een zwemdiploma zal je wel helpen je comfortabel te voelen in het water.

Duur en duiken

De cursus duurt 3 dagen en bestaat uit theorie en 4 duiken.

Cursusprijs en data

De cursus start elke week op zaterdag.

 

Stel je vraag over: Leren Duiken


Adres

Duikcentrum Haarlemmermeer
Werf 9
1435KP  Rijsenhout
Telefoon: 0297 – 74 33 42
e-mail: info@dcnv.nl

Disclaimer

Aan geen enkele informatie op deze website kunnen rechten worden ontleend. Alle inhoud zoals tekst, beeldmateriaal en ontwerp is eigendom van Duikcentrum Haarlemmermeer.

KvK nr. 60662921